www.zap.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, sigurnosti i funkcionalnosti. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati OVDJE. Nastavkom pregleda web stranice www.zap.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na "Slažem se".

Otvoreno:

Postoje jamčevine i od nekoliko tisuća kuna! - HRT Vijesti

O najavljenom razmatranju instituta jamčevine i pitanju – je li jamčevina samo za one koji imaju novca, u HRT-ovoj emisiji Otvoreno raspravljali su i analizirali odvjetnik Anto Nobilo, odvjetnik i bivši sudac dr. sc. Damir Primorac, novinarka Telegrama Ana Raić Knežević i Zorislav Antun Petrović, antikorupcijski aktivist.

...

Ponudio bih malo matematike, rekao je Zorislav Antun Petrović iz riječkog studija. Recimo da je netko gradonačelnik s godišnjim prihodom neto oko 240.000 kuna, a to je kroz 12 godina preko dva milijuna kuna. Kako se vodi računa o imovinskom stanju optuženika, a zatraži se jamčevina od primjerice 5 ili 7 milijuna kuna? Pitanje je obeshrabruje li se time osobe od kaznenih djela. Posebno mislim da je zanimljivo ovako brzo skupljanje novca. Ne znam koliko bih ja svojih prijatelja trebao skupiti da prikupim nekoliko milijuna kuna, izjavio je Petrović.

...

Poveznica - http://vijesti.hrt.hr/292490/otvoreno-jamcevine-sloboda-samo-za-one-koji-imaju-novca

Za komentiranje trebate biti prijavljeni. Prijavite se ili se registrirajte kao novi član.

Molimo Vas da ne šaljete neprimjerene komentare.

Ovaj tekst još nije komentiran. Budi prvi.