www.zap.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, sigurnosti i funkcionalnosti. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati OVDJE. Nastavkom pregleda web stranice www.zap.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na "Slažem se".

Otvorena izložba u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu

Krenuo projekt 'Dobri stari zakoni – tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj' Vijesti

U suradnji s udrugom 'Kultura i etika' postavljena je u predvorju Hrvatskog narodnog kazališta izložba moja izložba 'Dobri stari zakoni – tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj'.

Izlošci su najzanimljviije protukorupcijske odredbe iz srednjovjekovnih pravnih akata nastalih na tlu Hrvatske, od nastarijih Korčulanskog statuta i Vinodolskog zakona preko Kastavskog zakona te Senjskog, Creskog, Riječkog i Hrvatskoglagoljskog Krčkog ili Vrbničkog statuta do Zadarskog, Splitskog, Dubrovačkog i Lastovskog statuta. Ulaz na izložbu je besplatan, a bit će u HNK do 29. rujna.

Projekt je baziran na knjizi "Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku" koju sam uredio a svoj doprinos njenom nastanku dali su doc. dr.Tomislav Galović i doc. dr. Zrinka Nikolić Jakus s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. Ozren Kosanović s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dr. Zdenka Janeković Römer sa Zavoda za povijesne znanosti HAZU, prof. dr. Željko Radić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu te dr. sc. Marta Dragičević-Prtenjača s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Za komentiranje trebate biti prijavljeni. Prijavite se ili se registrirajte kao novi član.

Molimo Vas da ne šaljete neprimjerene komentare.

Ovaj tekst još nije komentiran. Budi prvi.