www.zap.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, sigurnosti i funkcionalnosti. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati OVDJE. Nastavkom pregleda web stranice www.zap.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na "Slažem se".

Izložba u Rijeci

Dobri stari zakoni Vijesti

Izložba 'Dobri stari zakoni – tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj' ide na obalu – nakon što je u Zagrebu vidjelo preko deset tisuća ljudi bit će bit će postavljena u Rijeci postavljena u predvorju HNK Ivana pl. Zajca. Izložbu će otvoriti riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u srijedu, 1. listopada u 12:00.

Na otvorenju izložbe, koju ne bi bilo moguće realizirati bez udruge Kultura i etika, izuzev mene govorit će i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, autori tekstova u knjizi "Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku" na temelju koje je izložba nastala dr. Ozren Kosanović i doc. dr. Tomislav Galović te akademska slikarica Maja Vizjak koja je izložbu postavila.  

Publici će biti predstavljene neke od najslikovitijih protukorupcijskih odredbi iz srednjovjekovnih pravnih akata nastalih na tlu Hrvatske, od Vinodolskog zakona preko Senjskog i Riječkog statuta te Hrvatskoglagoljskog Krčkog ili Vrbničkog statuta do Zadarskog, Splitskog i Dubrovačkog statuta.
A slijedeća postaja u listopadu je Europski parlament u Brusselu!

Dobri stari zakoni

Za pregled galerije potrebno je kliknuti sliku!

Za komentiranje trebate biti prijavljeni. Prijavite se ili se registrirajte kao novi član.

Molimo Vas da ne šaljete neprimjerene komentare.

Ovaj tekst još nije komentiran. Budi prvi.